Schapenvacht voor je hond of kat

Schapenvacht voor je hond of kat

Ligt jouw hond of kat ook zo graag op zo-ongeveer-alles wat fluffy en warm is? Dan gaat jouw viervoeter een schapenvacht ook geweldig vinden. Een schapenvacht is niet alleen warmte-regulerend en heerlijk zacht, het biedt nog tal van andere voordelen voor je huisdier.

De voordelen van een schapenvacht op een rijtje:

 • Hypoallergeen;
 • Warmte regulerend;
 • Goed voor spieren en gewrichten;
 • Ontzettend zacht en fluffy;
 • Vuilafstotend en onderhoudsvriendelijk;
 • Natuurlijk (bij)product.
 1. Hypoallergeen;

Schapenvachten zijn hypoallergeen, wat inhoudt dat ze zelden allergische reacties veroorzaken. Een schapenvacht bevat lanoline, die vergelijkbaar is met dezelfde stof in de menselijke huid. Dit stofje kan bacterien niet doden, maar zorgt er wel voor dat ze zich niet voortplanten. Een schapenvacht is vriendelijk voor een gevoelige huid, en weet zo huidaandoeningen of huiduitslag te verzachten. 

 1. Warmteregulerend;

Een schapenvacht heeft uitstekende isolerende en temperatuurregulerende eigenschappen. Wolvezels zijn van nature gekruld, wat ervoor zorgt dat ze een groot oppervlak hebben dat lucht vasthoudt. Deze lucht wordt opgesloten tussen de vezels, waardoor de warmte van het lichaam vastgehouden wordt bij lagere temperaturen. Bij hogere temperaturen neemt de wol juist vocht op en houdt dit vast, zodat ook op de warme zomerdagen een schapenvacht veel comfort en een aangenaam gevoel geeft aan het lichaam. Kortom: een schapenvacht is warm in de winter en koel in de zomer!   

 1. Goed voor spieren en gewrichten;

De dikke wollen vacht van een schapenvachtje werkt als een soort veer die druk absorbeert. Als jouw huisdier op een schapenvachtje ligt, wordt de druk in zijn/haar lichaam gelijkmatig verdeeld over de vacht, waardoor de ledematen worden ontlast.

 1. Zacht en fluffy;

Een nogal voor de hand liggende: een schapenvachtje is heerlijk zacht. Ongetwijfeld dat jouw viervoeter hier helemaal blij mee is.   

 1. Vuilafstotend en onderhoudsvriendelijk;

Door de lanoline / wolvet zijn schapenvacht van nature vuilafstotend en minder gevoelig voor vlekken dan andere materialen. Ook zijn ze gemakkelijk schoon te maken. De natuurlijke (dus niet synthetische) vachten hebben een hoog zelfreinigend vermogen in de frisse lucht, dus buiten even uithangen is vaak al voldoende om je schapenvacht fris te houden.

 1. Natuurlijk (bij)product;

Schapenvachten zijn veelal een restproduct. Dit houdt in dat de schapen niet gedood worden voor hun vacht alleen, wat wel zo fijn is, toch?!

Een schapenvacht voor in de hondenmand, bench of kattenverblijf

Een schapenvacht is ideaal te gebruiken als kleedje in de hondenmand, bench of kattenverblijf. Maar de vacht is zeker ook dik en stevig genoeg om direct als kleedje te gebruiken op bijvoorbeeld de vloer of bank. En de bonus: een leuke toevoeging aan je interieur!

Op zoek naar een fijne schapenvacht voor je viervoeter? Neem dan hier een kijkje naar alle vachten  die Château Rustique aanbiedt.

Terug naar blog

Uitgelichte collectie