Modulaire hondenbench met kastruimte L350xD70xH80 cm

Modulaire hondenbench met kastruimte L350xD70xH80 cm

Ingezonden op 23/12/2023

Het grootste project van 2023! De aanvraag van deze klant begon relatief klein maar na wat overwegen en meten, kwam er een plek vrij voor een heel groot hondenverblijf. Een bench van.. jawel.. 3,5 meter, met twee kasten met legplanken. De kastruimte is in het midden geplaatst en de zijkanten van de bench bleven open (met spijlen). Op deze manier kunnen de honden elkaar niet zien, maar hebben ze wel voldoende ruimte om hun omgeving in de gaten te houden. 

Het meest bijzondere aan deze bench is toch wel dat hij modulair is opgebouwd. De bench bestaat uit 4 delen, namelijk benchverblijf 1 & 2, de kastruimte en het bovenblad. De benchdelen en de kastruimte zijn aan elkaar verbonden middels bouten. Het bovenblad houdt alle onderdelen netjes op zijn plek en is op zijn manier weer verbonden aan de benchdelen middels montagemoeren en slotbouten. Dit gaat nooit meer los! Tenzij de klant dat graag wil, natuurlijk. Dat is uiteindelijk ook het voordeel van zo'n modulaire bench. 

Een vereiste van een modulaire bench, althans in mijn opzicht, is wel dat het qua design zoveel mogelijk als 1 geheel moet lijken. Het bovenblad is dan ook uit 1 deel gemaakt. 

Dit was een geweldig project om aan te werken! Een modulaire bench, zeker van dit formaat, is niet zomaar even gebouwd en het is dan ook geweldig om te mogen zien hoe deze bench nu staat te pronken in de woonkamer van de klant.

Terug naar blog

Uitgelichte collectie