DIY: Hortensiakrans

DIY: Hortensiakrans

Mijn achtertuin staat vol met hortensia’s. Prachtig zijn ze, die bolvormige, kleurige bloemen die een steeds intensere kleur krijgen naarmate de jaargetijden zich langzaam vorderen. Ik besloot een aantal bollen af te knippen en er een leuke krans van te maken. Wat je maakt in nog geen uurtje geeft je weken plezier én kleur in huis. Geweldig, toch?! In deze DIY neem ik je stap voor stap mee in het maken van een hortensiakrans.

Benodigdheden:

  • (Stro)krans of een steekschuimring van +/- diam. 30 cm
  • 7 grote hortensiabollen
  • Binddraad
  • Schaartje
  • Lint / touw
  • Eventueel: krammetjes

 Stap 1. Knip de bollen in losse, kleine bolletjes

Zorg ervoor dat je de steeltjes zo lang mogelijk houdt. De bollen moeten overigens wel droog zijn, anders heb je meer kans op schimmelvorming. Als het buiten heeft geregend, kan je ze het beste dus even een paar dagen laten drogen.

Stap 2. Bevestig het binddraad aan de krans

Bevestig het bindraad door het een paar keer om je krans/ring te wikkelen. Zorg ervoor dat je het bindraad aan de buitenzijde van de krans laat eindigen.

Stap 3. Het wikkelen van de krans

Wikkel het binddraad over de takjes en trek het draad telkens goed aan. Je wikkelt het draad er omheen en eindigt dus weer met het binddraad aan de buitenzijde van de krans. Nu leg je de volgende trosjes op de krans en wikkelt weer over de nieuwe vast te maken steeltjes. De buitenring van de krans zal meer trosjes nodig hebben dan de binnenzijde, houd hier rekening mee en gebruik hier dan ook wat meer om de krans mooi op te vullen. Zodra je helemaal rond bent, steek je het binddraad in de krans of steekschuimring. Voor extra stevigheid kan je hier ook een paar krammetjes voor gebruiken. Maak de krans af door er een lint of touw aan te bevestigen.

Blog DIY Hortensiakrans

En voilà! Geniet van jouw prachtige hortensiakrans. De krans is leuk om op tafel te leggen met een windlicht erin. Of bijvoorbeeld in een olijfbak of mooie schaal. Die van mij staat nu nog half tegen de muur samen met een oud houten luikje. Misschien dat ik hem straks ook wel aan de voordeur hang. Opties genoeg! Laat de herfst maar komen.

Terug naar blog

Uitgelichte collectie